Gantz – az anime

Küldte: szei


ganzt.JPG






Képzeld el, hogy a mindennapjaidon közöny ül, a metróállomás peronján állva azért fohászkodsz, hogy a régen látott gyerekkori barátod ne vegyen észre.. Egy részeg csöves esik a sínekre, és az emberek csak nézik, arra várva, hogy majd valaki más segít neki. A barátod elszánja magát, és leugrik a peronról – persze ezen te nem csodálkozol, ilyen volt mindig is.. Mindegy, nem mozdulsz, különben is a csöves keverte az egész zűrt és ehhez neked semmi közöd. Mivel a barátod egyedül nem bír a tehetetlen férfival, segítséget akar kérni valakitől a peronon, és meglát, megörül neked, majd odakiált. Hirtelen te is örömet érzel, talán azért, mert megismert, s bár átkozod magad, és az elméd tiltakozik, a tested mégis mozdul, és leugrasz te is. Sietni kell, nincs idő; hamarosan megérkezik a metró. Együttműködés, remek találmány, a csöves kint van az árokból, már csak nektek kell kimászni. Elkéstetek. Nem marad más, csak a sínfutás, -ja az egy másik film, hátha itt is beválik- így talán megúszhatjátok ezt az egészet. Minden izmod megfeszül, a megerőltetéstől már zúg a füled, és meghallod a hangosbemondó halálos ítéletét; expressz járat, ezen az állomáson nem áll meg… HÁT EZT BENÉZTED. A metró elcsap a barátoddal együtt. Még átfut az agyadon, hogy hagytál-e valamit a világra, de csak a frissen vásárolt pornó magazint felejtetted a peronon. Ez elég gáz, de végül is mindegy – gondolod..
Így a játéknak vége, megszűnnél létezni! Még szerencse, hogy te nem vagy ilyen ember, és különben is, ilyen veled nem történne.

A Gantz – anime kiinduló szituációját olvastad, amiben a játék éppen ezzel kezdődött.

Létezik egy szoba, és benne egy jó nagy átmérőjű (kb 2m) fekete gömb és a belsejében egy ember csücsül, aki úgy kommunikál a külvilággal, hogy a gömb külső felületét, mint kijelzőt használja. A jelenséget gömböstől-emberestől nevezzük csak Gantznak. Szóval ez a Gantz azzal szórakozik, hogy halálukon lévő embereket transzportál a szobájába, ott közli velük; -”Megszívtátok, régi életetek véget ért! Az, hogy az új életetekkel mi lesz, csakis rajtam áll.”
Továbbá meg kell ölni általa „idegen”-nek (értsd: alien) titulált személyeket. Megadja az időkorlátot, ad hozzá speciális fegyvereket és ruhát. Amit nem ad, az további információ; nincs help menü, sem használati útmutató a cuccokhoz. Ezek után újból elkezdődik egy transzportálás, ezúttal már a likvidálandó személy közelébe.
Ölsz, pontot kapsz. Érdemes gyűjteni őket, mert 100 pont után ajándék választható a 100 pontos menüből.. például visszakaphatod a korábbi életedet.

Bár elég brutális 26x20 perces anime mature besorolással /azaz "it contains bad language, brutality and sex (not porn!)"/, de ha azt gondolnád, csak egy véres B-kategóriás alkotás, tévednél. Igazán eredeti ötleteket tartalmaz, érdekes dolgokat vet fel időnként. A főhős jellemfejlődésen megy keresztül (természetesen), és láthatjuk, hogy a sokféle karakter hogyan reagál erre a groteszk szituációra (tudod, hogy ki kell oltani egy másik életet lehetőleg úgy, hogy tessen a játékmesternek, így több pontot érhet, és közelebb kerül a szabadulás). Fordulatos, hiszen Ganzt mindenhatóként irányítja új testüket ebben a különös világban, ahol bármi megtörténhet.
/Ha még ezek után sem riadtál vissza attól, hogy megnézd, a cenzúrázatlan változatát keresd! A cenzúrázott kevesebb részes, és béna./

2 comments:

  1. Na végre megírtad :P Tök jó lett. Lehet egyszer már tényleg megnézem :)

    ReplyDelete
  2. Nagyon jó ismertető lett, gratt hozzá! Az animmel csak a vége a gáz...mert hogy az nem nagyon van :D Ezért érdemes mellette olvasni a mangát is, én nem tok lekattanni rola :)

    ReplyDelete