Öt meccs óta veretlen a GTK-TTK kari kosárcsapat

 


- folytatás februárban -


Kedves Olvasók!


Szeretném bemutatni a két kar egyik utolsó teljesen közös „szervezetét”: a kosárlabdacsapatot. Ebben a szezonban két bajnokságban indultunk el: a tavalyi tanévben először kiírt kari bajnokság idén is folytatódott, valamint a tavaszi gyenge szereplés miatt sajnos az egyetemek közti Universitas bajnokság C csoportjában (A a legerősebb, E a leggyengébb) kellett folytatnunk a küzdelmet. Az eredmények – mint azt a cím is mutatja – egyre biztatóbbak.


A csapat újjászervezése a szezon kezdetén nehezen indult, gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy a csapat megszűnik. A gólyatáborban Zsigmond Szilárd megkért, hogy vegyem át a csapat menedzselését, amit elvállaltam. Az ezzel járó teendőkkel nem untatnék senkit, helyette a meccsekről írnék.


A kari bajnokságban hét csapat vesz részt (minden kar önálló csapattal, kivéve mi), a mérkőzések minden hétfőn 21.00-kor kezdődnek/kezdődtek a Hauszmann utcai Gabányi sportcsarnokban. Itt elég színvonalas mérkőzések zajlanak - sajnos néha nem túlságosan színvonalas játékvezetés mellett J -, a résztvevő csapatok hatalmas presztízskérdést csinálnak a bajnokságból. Itt az első négy elvesztett mérkőzés után az Építészek (papírforma) és a Közlekkar (bravúr) elleni találkozókat sikerült behúznunk. Ez utóbbi siker mutatja a csapat erejét: az erre a mérkőzésre minden jegyzett Közlekes játékos eljött, így az Universitas B-liga jelenleg 2. helyen álló csapatát (a Közlek Henger találkozóival ütközött a kari bajnokság számukra) sikerült megvernünk.


Az Universitas bajnokság C ligájában elmondhatatlanul gyenge kezdés (0-13 az első meccs első negyedében, majd 30-29-re (!) megnyert mérkőzés) után szépen összeállt a csapat, és jöttek a győzelmek is. Többször is vert helyzetből álltunk fel a szezon közben, azonban az utolsó meccseken már csak a különbség volt a kérdés többnyire, a győztes csapat nem. A végeredmény: a BME GTK-TTK megnyerte a C-ligát, és feljutott a B-be, ahova egy győzelmet viszünk, hiszen a másik feljutó csapatot simán megvertük. A tavaszi fordulóban már a B-ligában kell bizonyítanunk, ahol minden mérkőzés duplán fog számítani – ha Kőhalmi Bazsi ráér majd, és a Versenybizottság is jóváhagyja szereplését, akkor vele megerősödve komoly meglepetést is okozhatunk (NB1-es kerettag játékosok csak külön engedéllyel szerepelhetnek).


Amiért pedig ez a cikk íródott: szeretettel várunk mindenkit a csapat mérkőzéseire! A tavaszi szezon az Universitasban február 17-én vasárnap 21.30-kor kezdődik, és március 16. ill. 23-a kivételével ugyanebben az időpontban egészen április 27-éig tart. A kari bajnokság első meccse a Villany ellen febr. 18-án hétfőn 21.00-kor esedékes, és ezután március 31-éig (24-e kivételével) minden hétfőn ugyanebben az időpontban játszunk. A helyszín mindkét esetben a Hauszmann utcai csarnok, a mérkőzésekre BME-s diákkal ingyenes a belépés – igaz anélkül is, tehát külsősöket is hozhattok J. Utolsó mérkőzésünkre már 10 szurkoló volt kíváncsi, akik piros-fehér pom-pommal és dobbal teremtettek igazi meccshangulatot.


Gyertek ti is szurkolni a csapatnak, hajrá GTK-TTK!


Üdvözlettel: Molnár Kristóf („játékos-edző”)


 


 


 



Universitas statisztika

 


Kari bajnokság

No comments:

Post a Comment