SLIP TTK-s szemmel

Esőkabátok, egy kis tavaszi havazás, az elmaradhatatlan végtelen mennyiségű alkohol és persze a szokásos 11. heti hangulat, amikor még az utolsó „szabad” napjainkat éljük a póthét és a vizsgaidőszak hajrája előtt – ezek jellemezték az idei SLIP-et.
Egy borongós, átlagos keddi napként kezdődött, analízis órán ültünk – amikor először csak halkan, alig-alig hallhatóan, épp csak minimális hangerővel – zenét kezdtek játszani. Szép csendesen eldúdolgattunk a hátsó sorban, még hangulatos is volt – aztán hirtelen, mintha a kedvenc számod kezdődne, a rádióban a hangerő ugrott néhány decibelt, és majdhogynem dübörgött a H épület a Summer of 69-tól.
A BME napok után a második legnagyobb hallgatói fesztivált szokásos helyén, immár 39. alkalommal rendezték meg a Goldmann György téren, ahol délutánonként izgalmas feladatok, esténként pedig koncertek várták a gépészeket - és nem gépészeket egyaránt.
A történelem során először, idén indult TTK-s csapat is a versenyen, akiknek tagjai 4 napon keresztül hősiesen küzdöttek a mérnökök ellen. Statisztikák alapján is kimutatható, hogy a fizikusok is tudnak (legalább) annyi sört inni, mint a gépészek, de az egészségtelen életmód c. feladatban kifejezetten az utolsók között végeztek, ezzel is bizonyították pici karunk egészségügyileg kifogásolhatatlan életvitelét.

A TTK csapata versenyzés közben. A képre kattintva megnézhetitek az összes képet róluk. A képek a Kármán Tódor Fotókörnek köszönhetők, a teljes képsorozatok (a többi csapattal és a koncertekkel) a SLIP facebook oldalán megtalálhatók.

A szörnyű időjárás sem tudta elrontani a hangulatot – az éjszakai hidegekben csak jobban fogyott az egész héten akciós vodka-bomba. Az eső, majd havazásba átváltó esőféleség sem tántorított el senkit – főleg a délután jól bealapozott csapattagokat - a hajnalig tartó bulizástól.
A délutáni fergeteges hangulat megmaradásáról 11-től kisebb-nagyobb koncertek gondoskodtak: szerdán a FISH! zenélt a hidegtől már nem didergő hallgatóknak, péntek este pedig az UFO, majd az elmaradhatatlan Groovehouse biztosította a méltó lezárását a hétnek.
Kulcsár Zsuzsa

1 comment: