Tarkabarka

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj, 25 dkg porcukor, 4 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom héja (reszelve), 30 dkg liszt



Elkészítés:

Először a vajat, a porcukrot és a tojásokat szépen, sokáig (ki)keverjük, ekkor lesz megfelelő állagú a tészta. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom héját. Majd a 30 dkg lisztet fokozatosan hozzáadva mixerrel összekeverjük. Mikor az összes lisztet elfogyasztottuk, az így kapott tésztát két részre osztjuk, s az egyik „félbe” 1 evőkanálnyi kakaóport keverünk. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és evőkanállal, egyszer a kakaós, egyszer pedig a világos színű tésztából helyezünk egymás mellé egy adagot. Végül megsütjük.



Megyjegyzések:

-         a tészta rendkívül sűrű, ezért bátran nyomkodhatunk bele meggyet és egyéb gyümölcsöt, mert nem süllyed le az aljára

-         ha valaki lágyabb, folyósabb tésztára vágyik, hozzáadhat egy pici tejet és/vagy egy evőkanálnyi étolajat



-eszter-

No comments:

Post a Comment