Különleges meggyes piskóta

Hozzávalók:

-Piskóta: 6 egész tojás, 12 evőkanál forró víz, 30 dkg porcukor, 30 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 1 üveg meggy

-Krém: 25 dkg „kocka” margarin, 25 dkg porcukor, 1 csomag puncs- vagy eperpuding, 4 dl tej

-Máz: 10 dkg kockamargarin, 4 evőkanál kakaópor



Elkészítés:

A hat tojás sárgáját a 12 evőkanál forró vízzel tíz percig keverjük ( a forró vizet célszerű 2-3 kanalanként adagolni), utána belerakjuk a porcukrot, és ezzel még öt percig keverjük. Ezután hozzáadjuk a liszt és a sütőpor keverékét, majd utolsóként a hat tojás fehérjéből készített kemény habot. A masszát nagyméretű tepsibe öntjük, és nyolc percig sütjük forró sütőben. Ezután rátesszük a meggyet a tetejére, és készre sütjük.

A krém elkészítésekor először kikeverjük a margarint és a porcukrot. A tejből és a pudingporból pudingot készítünk, majd miután ez kihűlt, hozzáadjuk a margarinos-cukros masszához.

A máz elkészítésekor a margarin és kakaópor keverékét csak langyosítsuk, nem kell felforralni.

-eszter-

No comments:

Post a Comment