A maratonfutók tiszteletkört futnak


Kedves Színházkedvelő Egyetemista!


Ha mindig is érdekelt a színház világa, de eddig még nem volt alkalmad bepillantani a kulisszák mögé, most megteheted!

Gyere el, és nézd meg A maratonfutók tiszteletkört futnak nyílt próbáját a Magyar Színházban!
Belenézhetsz a készülő előadásba, kérdezhetsz a rendezőtől és látni fogod a színészeket próba közben.

Ha egyetlen mondattal szeretnénk kedvet csinálni az előadáshoz, csak annyit mondanánk, hogy Kusturica találkozása Tarantinóval a Magyar Színház nagyszínpadán.



A nyílt próba időpontja: 2019.04.04. 12.00-14.00 óra
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jelentkezzetek a nyiltproba@mszinhaz.hu mail címen.
Gyülekező a próba előtt 15 perccel a színház előterében.

Az eseményről bővebben itt olvashatsz.

A maratonfutók tiszteletkört futnak

Nemzetközi alkotócsapat dolgozik a Magyar Színház nagyszínpadán, szerb, olasz, macedón és magyar művészek közreműködésével készülnek A maratonfutók tiszteletkört futnak április 12-ei bemutatójára, amely hamisítatlan Kusturica-érzést ígér a közönségnek. A szerző, Dušan Kovačević a legismertebb szerb drámaíró világszerte, ő a forgatókönyvírója az Emir Kusturica által rendezett Undergroundnak. Rendező a világhírű Paolo Magelli, aki már 20 évesen színházi stúdiót alapított a Prato Színházban, ahol Roberto Benignivel dolgozott együtt.

"Amikor Dušan Kovačević még egészen fiatalon, a 70-es évek elején megírta ezt a darabot, talán a „kommunista dinasztiák” allegóriáját akarta ábrázolni - mondta el Paolo Magelli Göbölyös N. Lászlónak adott interjújában, amely a https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ oldalon olvasható. - Ma már a volt jugoszláv köztársaságokban klasszikusnak számít, és egyre több helyen játsszák. Számomra ez a darab mai olvasatában a kapitalista rendszer gonosz kórképe. Raboljunk a másiktól, hogy nekünk több legyen – a kapitalizmus így képzeli a maga halhatatlanságát. Manapság kevés olyan szerzőt találunk, akik igazán otthon lennének a tragikomédia műfajában, úgy gondolom, Dusko egyike a legkiválóbbaknak egész Európában. A darabban nincs szó szeretetről, csak önzésről, piszkos üzletekről, pénzről, a halállal való kereskedésről. Ez utóbbi már önmagában nagyszerű ötlet: ez a család az évtizedek során eladott 20 ezer koporsót, de csak ötvenet gyártott. Ez a kapitalizmus módszere: felmarkolni a pénzt, eltüntetni, aztán befektetni..és ez ma is aktuális, nemcsak az olyan átmeneti szakaszban lévő országokban, mint Magyarország, hanem ugyanezt megtaláljuk Olaszországban, Ausztriában és másutt is."

Nincs más dolgod, mint regisztrálni.
Szeretettel várunk, 2019.04.04-én 11.45 –kor a Magyar Színház előcsarnokában!

No comments:

Post a Comment