Gyakorolni, tapasztalni, tanulni


Neked mi jut eszedbe a pókerről? Ugye az, hogy szerencsejáték? Egy felmérés szerint az átlag pókerjátékosok 70%-ot tulajdonítanak a szerencsének, és mindössze 30%-ot a tudásnak. Pedig a pókerben van a legtöbb lehetőségünk is a saját kezünkbe venni az irányítást. Eldobhatjuk lapjainkat, passzolhatunk, emelhetünk vagy akár blöffölhetünk. Így ha egy asztalnál ülő játékosok közül az egyik tudása kiemelkedik a mezőnyből, mindenki számára elvárás, hogy ez a játékos nyerje meg a játszmát. És ha tényleg mindenki számára ennyire egyértelmű az, hogy a jobb játékos bármilyen lapokkal képes nyerni, vajon tényleg van bármi szerepe a szerencsének? Ezt a kérdést tette fel Ben Roberts, a Team Full Tilt tagja is és mi is a BME MSZK-ban, mikor az idei felvételink tematikáján gondolkodtunk.

Ha a rendelkezel a megfelelő tudással és tapasztalattal, nem lesz már szükséged többé a szerencsére vagy más külső tényezőkre. Az irányítás onnantól a te kezedben van, ha hajlandó vagy rászánni az időt és az energiát, hogy mindezt megszerezd. Rá fogsz jönni, hogy egyetemi óráid elég kevés lehetőséget biztosítanak a tudás gyakorlatba ültetésére. A gyakorlat megszerzésére nem elég az egyetem kötelező kurzusait elvégezned. Neked kell felkutatnod és kihasználnod a lehetőségeket! Most egy ilyen lehetőséget mutatunk neked: idén szeptemberben ugyanis a BME Management Szakkollégium ismét felvételt hirdet!

A BME Management Szakkollégium 1986-ban, 30 évvel ezelőtt alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem első szakkollégiumaként. Szervezetünk célja, hogy menedzsment és vezetéstudomány területén versenyképes szaktudást és készségeket adjon át tagjainak. Szakkollégiumunk az Egyetemi Hallgatói Képviselet alá tartozik, így több egyetem, különböző karairól is fogadhatjuk tagjainkat.
Leadership Playground koncepciónk alkotja egyedülálló képzési rendszerünk alapját, melynek célja, hogy tagjaink nagyobb kockázatok nélkül kipróbálhassák magukat éles helyzetekben a vezetői szerepen belül, és az ehhez szükséges tudást szakterülettől függetlenül elsajátíthassák. Szakkollégiumunk működése három alappilléren nyugszik, a szakmaiságon, a gyakorlaton és a közösségen.


Ha nem akarod a szerencsére bízni a jövődet, jelentkezz a BME Management Szakkollégiumba szeptember 26-ig! További információkért és a jelentkezéshez látogass el honlapunkra!

No comments:

Post a Comment