Party-mesterek és rock & roll legendák csúcstalálkozója a Hegyalján

Vérbeli rock- és party-paradicsom várja az idei Borsodi Hegyalja Fesztivál látogatóit. Júniusban Tokajban állomásozik többek között a Slayer, az Asking Alexandria, a Down és a Skindred is. A nemzetközi electro és dubstep vonalat pedig olyan nevek képviselik mint a Stanton Warriors, Scooter, Dieselboy, a Mixhell vagy a Koan Sound, és persze a kedvenc magyar bandák sem hagyják ki Tokajt.

Kerry King és legendás bandája, a Slayer akkor lett igazi Hagyalja Fesztivál rajongó, amikor a tokaji koncertjén közel 25 ezer ember headbangelt egy ütemre a Hegy’en. A csapat a koncert után maga is belevetette magát a Hegy’ buliba, és ez valószínűleg a nagy visszatérés évében sem lesz másként. Sokat kellett várni arra, hogy az ex Pantera vezér, Phil Anselmo szupercsapata, a Down újra ellátogasson hazánkba, de júniusban végre Tokaj felé veszik az irányt, hogy egy hatalmasat zúzzanak a Hegy’ nagyszínpadán. A jelenleg új albumon dolgozó brit metalcore csapat, az Asking Alexandria a Hegyalján lép először magyar színpadra. Az idei remixalbum anyagára is számíthatnak a Tokajba érkező fesztiválozók a 2008-ban alapított ötösfogattól. A Skindred úgy veszi be a Hegyalját, mintha csak haza jönne, a 2012-es emlékezetes koncertje után Benji Webbe csapata hogyan is tudott volna nemet mondani a hegyaljásoknak, akik újra akarják a csapatot. A walesi rock bandát nehéz lenne bekategorizálni, aki még nem hallotta, jól teszi, ha a Hegy’en június 27-én saját maga teszteli a zenét.

Fülledt electro-buli a Hegy’en

Akinek a parti kedve a legjobb techno, hardcore és trance ütemek hallatán jön meg, hatalmasat pöröghet a hegyaljásokkal idén is. A német techno-hardcore legenda, a Scooter nem bírta sokáig Hegy’ nélkül, 2013-ban visszatér, hogy a hegyaljások egy összefüggő, hömpölygő tömeggé alakulva H.P. Baxxterrel együtt üvölthessék: Hyper, hyper! A tavaszi fáradtságot lerázva, a brit Stanton Warriors hozza ismét formába a táncos lábakat: Mark Yardley és Dominic B breakbeatbe csomagolt dallamos groove-jai hallatán ugyanis egyetlen végtag sem maradhat mozdulatlan. A hegyaljás buli energiaszintje felől senkinek ne legyen kétsége, hiszen a srácok új számokkal, új remixekkel szerelkeztek fel. Egyenesen Brooklynból érkezik a Hegyaljára az ikonikus drum and bass dj Dieselboy. Az igazán komplex és egyedülálló mixjeiről ismert Damian Higgins már közel két évtizede pörgeti a lemezeket. Őrült bulira készülhetnek a dubstep-fejek is, erről a bristoli Koan Sound gondoskodik majd. Will Weeks és Jim Bastow zenei fejlődése hosszú utat járt be, fiatal koruk ellenére azonban munkásságuk mára meghatározóvá vált a nemzetközi dubstep-szcénában. A magyar buli felelősök, a Brains, Julia Carpenter, Dj Junior és még sokan mások is a Hegy’en pörgetik a lemezeket június 25 és 30. között.

Ákos és a Quimby is a nagy hegyaljás visszatérők között

Két év kihagyás után visszalátogat az igazi Hegy’ arcok közé Ákos, és idén újra a Hegy’ nagyszínpadára lép a Quimby is. Persze a többi Hegy’ kedvencnek számító magyar zenekar sem hagyhatja ki a nyárindító Hegyalját. A nemrég új albummal jelentkező Anna and the Barbies adja az ívet a péntek esti Hegy’ hangulathoz. A hazai underground hip-hop paletta egyik legnagyobb favoritja, a tizedik „születésnapját” ünneplő Punnany Massif is minden bizonnyal új számokkal áztatja majd a rajongók pólóit és egyéb ruhadarabjait, hiszen a pécsi srácok tavaszra ígérték legújabb lemezüket. Nincs hiány a friss talpalávalókból az Irie Maffiánál sem: az ország egyik legjobb koncertzenekara ugyanis április közepén adja ki legújabb anyagát, amelynek ritmusaiba - a hazai fesztiválszezonban elsőként - a Hegy’en kóstolhatnak bele a rajongók. A Hegyalján indítja a nyarat a mindig hatalmas bulit kanyarító Soerii & Poolek is. Fehér Balázs igéző kék szemeit sem kell hanyagolniuk a hegyaljás csajoknak idén, a The Carbonfools hozza a szokásos színvonalat. A szintén hazatérő Hegyalja fellépőnek számító Subscribe meglepetéssel készül a hegyaljásoknak, a srácok régi álma válik valóra azzal, hogy egy igazán dögös koncertfilmet forgatnak majd a nagyszínpados fellépésükről, ami később egy dvd formájában igazi Hegy’ és Subi ereklyeként kerül majd a rajongók polcaira.

Borsodi Hegyalja Fesztivál – Igazi Fesztivál igazi arcoknak

A Hegy' az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak.

Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.

A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.

Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.

További infó
www.hegyaljafesztival.hu
www.facebook.com/hegyaljafesztival
www.youtube.com/hegyaljafesztival

Kapcsolat

Saliga Enikő / Wolf Kommunikáció / saliga@wolfkom.hu / +36 30 297 2043

No comments:

Post a Comment