Cikkleadás a honlapon keresztül

Egyelőre tesztüzemben, de már működik a cikkleadó felület, ami egy Google űrlap, melyen keresztül elküldhetitek a lapba szánt cikkeket.

Miért van szükség erre?
Különböző formátumokban kapunk különböző programokkal, különböző operációs rendszereken készült cikkeket. Sokszor már a fájlnevek is rosszak, például az ékezetek helyett ákombákomok jelennek meg. Rosszabb esetben maga a fájl tartalma is módosul a konvertálás során, jó esetben mondjuk csak a sortörések szállnak el, rosszabb esetben az ékezetek is. Ezzel a felülettel egy helyen tudunk tartani minden fájlt, garantáltan jól kapjuk meg őket, és a szerkesztőség tagjai bárhonnan elérik őket.


De így elveszik a formázásom!
A formázást a tördelő végzi, hogy a lap kinézete egységes legyen. Ezért kifejezetten szeretjük, hogy ezen az űrlapon csak a nyers szöveg jön át. Ha egy-egy szót szeretnél kiemelni, akkor használd a _dőlt_ vagy a *vastag*  betűk szöveges jeölését.


Hogyan csatoljak képeket, táblázatokat?
A Googe Docs valóban nem tud csatolt fájlokat fogadni, így, ahogy az űrlapon is írva van, vagy a fájlra mutató linket másold be, vagy küldd el őket külön e-mailben.


Én a régi rendszert szeretem!
Akkor cikked küldd el a pikkasz kukac wigner.bme.hu -ra, ahogy eddig is tehetted.

No comments:

Post a Comment