Elindult a Google Sky


Már letölthető a Google Earth 4.2-es verziója, amellyel testközelből tanulmányozhatnak az internetezők 100 millió csillagrendszert és 200 millió galaxist.
Az alig tíz éve alapított Google ma már a világ egyik legerősebb vállalata. A legnépszerűbb keresőmotort kifejlesztő kaliforniai cég egymás után jön elő az innovatív alkalmazásokkal. Ilyen például a Google Earth, amely műholdképek, légi felvételek, térképek és épületekről készült háromdimenziós modellek segítségével virtuális földgömböt varázsol a képernyőre.

A Google Sky a Hubble Űrtávcső és még öt nagy csillagvizsgáló felvételeit használja, és nem csak az amatőr csillagászok szórakoztatására való. A 2004-ben bemutatott ingyenes programot már több mint 250 millióan használják, most pedig megjelent a Google Sky elnevezésű csillagvizsgáló szolgáltatással bővített legújabb frissítés. Csak a "view" menüben kell a "Switch to Sky" pontra kattintani, és a földkerekségen tett virtuális sétákhoz hasonlóan a világmindenséget is bebarangolhatja a felhasználó. Csillagködökben utazgathat, fekete lyukakba pillanthat, szupernóvákat és egzotikus csillagokat is tanulmányozhat.

Küldte: Zsu

No comments:

Post a Comment